La’ vær’ at sparke en der allerede er kilden

I dag var en af de dage, jeg er nødt til akut at blogge om. Simpelthen.

Hvis I har læst med her og der, så ved I jo godt, jeg ikke er helt nede med at være arbejdsløs. Det tror jeg sådan set, de færreste er.

Men jeg er jobfri, arbejdsledig, til rådighed, på udkig efter nye udfordringer eller hvad du nu kalder det. Jeg har derfor været i en virksomhedspraktik som jeg afbrød i slutningen af januar. Og det har ligesom været meningen at jeg skulle ud i en ny. Og gerne ville. Ret hurtigt endda. At jeg i sin tid blev ked af det, har intet med arbejdsvægring at gøre. Tværtimod. Jeg kan godt li’ at arbejde.

Fordi jeg er arbejdsløs, sender kommunens jobcenter mig ud til en såkaldt anden aktør – et privat firma, der, på kommunens vegne (og mine egne), hjælper mig med at komme i job. Kommunen betaler mange penge til de her anden aktører, så os arbejdsløse kommer videre i vores (arbejds)liv. Hos en anden aktør har man en konsulent (arbejdsløshedslingo), altså en slags sagsbehandler, en arbejdsmarkedsvejleder, en jobsøgningspedel – svært barn har mange navne. Min tidligere konsulent stoppede og jeg fik derfor en ny. Det sker. Derfor har det taget lidt tid at komme videre i praktiksøgningsprocessen. Forståeligt. Vi nåede så til et sted, hvor nogen (læs min konsulent) syntes, det var en god idé at tage på visit hos Jobspeed / Københavns Erhvervscenter, hvor der hver onsdag, på et langbord, gudhjælpemig bliver linet A4-ark op med virksomhedspraktikker, løntilskudsstillinger samt ordinære job. I sig selv var det ret så underligt at jeg som depressiv med skånehensyn (aktiveringsparat, klar til at lave noget på nedsat tid) skulle møde op til det her. Men hvis det var en god idé, hvad hulen kunne det så gøre skade?

I morges fik jeg den her sms:

denergodnokdesværre

Allerede der blev jeg altså lidt nervøs. Det gjorde mig ikke særlig tryg i maven at nogen var i tvivl om, hvor det foregik. Men jaja, man er vel pragmatiker, så jeg hoppede på cyklen.

Jeg har ikke i sinde at hænge nogen ud, men det kan jeg godt se sker her. Undskyld. Der er ikke noget fundamentalt galt med dig. Men det er Systemet. Det her er en systemkritik.

Jeg blev ked af det. Midt der i Københavns Erhvervscenter (som ligger på Nyropsgade). Tårerne løb ned ad mine kinder. Jeg tror egentlig, vi var mange, som blev kede af at være der. Man kunne bare se det ret tydeligt på mig. For var det her meningen med vores uddannelser eller arbejdserfaring? Næppe.

Spurgte derfor nogen, om det virkede som en god idé at være her? For det er jo reelle 37-timers job, der ikke lugter ret meget af kommunikation eller journalistik. Om det var svært at finde en virksomhedspraktik til mig trods mit CV – og hallo, de får mig jo gratis?! Hvor mange nogen egentlig havde kontaktet?

Jeg fik at vide, det jo ikke var nemt at finde en praktikplads, når jeg har nogle skånebehov at tage hensyn til. Og at nogen godt kunne sige, at anden aktør har phonere, der sidder kun med at etablere praktikker. Og at nogen godt kunne sige at dem på sygedagpenge ryger foran i virksomhedspraktiksetableringskøen. Øh, undskyld mig, hvad fanden siger du? Sagde du lige til mit tårevædede, uforstående ansigt, I hos min anden aktør prioriterer dem på sygedagpenge over os på kontanthjælp? At jeg ryger bag i hjælpen-tilbage-på-jobmarkedskøen pga. den ydelse, jeg får. At det er derfor, du, nogen, ikke reelt har hjulpet mig med en skid? Øh, men hvordan hjælper det dog mig? Hvorfor siger du det? Tak for de kleenex, du aldrig tilbød mig.

Jeg synes, det er synd for nogen. Nogen gør jo bare sit arbejde. Men … Ja, hvad helvede er meningen?

Jeg tror det er på tide, vi omskriver Fadervor. Fremover er: ” … men fri os fra anden aktør … ” fast inventar i min aftenbøn.

🙌

Linnea

PS: Jeg må snart ha’ held i kærlighed. Det er også oppe over at Beyoncé står og deler gratis knus ud på Strøget, ikk?

Advertisements

3 thoughts on “La’ vær’ at sparke en der allerede er kilden”

  1. Åh Linnea, jeg får helt ondt i maven. Du kaster mig fuldstændig tilbage til de (heldigvis) få møder jeg har haft med “systemet”. De der patroniserende “man kan jo faktisk også ringe til en virksomhed, når man søger”- kurser gør ingen gavn, og de der printede A4-opslag – STOOOOOP! Du har nok fået alle gode råd i verden om jobsøgning, så det vil jeg undlade her, men blot ønske dig alt det bedste!

    1. Ja, for hulan det er på ingen måde fedt at være i systemet. Det gør både ondt i maven og sjælen. Så 1000 tak for dine gode tanker.

      KH og alt godt din vej. Og hils katteentusiasten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s