Er du alvorligker?

Halli-hallo derude 👋

Så har jeg fingerspidserne i tastaturet igen. Jeg skriver mange blogindlæg med tankerne, men teknikken er endnu ikke til at de bare automatisk fiser ind her på siden. Måske det egentlig også er ganske fornuftigt. På den måde er jeg i hvert fald sikker på at det, jeg faktisk skriver, er noget gennemtænkt. Ahem …

Vi skal på en hjernerundfart i dag. Eller der er i hvert fald noget, jeg tænker over. Det er det der med humoren. For bare fordi man kan lave sjov med sig selv er man jo nødvendigvis ikke useriøs eller glad. Humor er vel bare, lidt ligesom chokolade, noget vi bruger til at komme gennem livet med, er det ikk’? En smutvej til det gode humør. Eller til at holde den indre alvorligker lidt på afstand. Lidt ligesom blomster, planter, laber musik og stearinlys. Eller hvad der nu får din båd til at gynge. Men bare fordi man er glad for glimmer og alt i My Little Pony-farver (skud ud til MLP-veninder 💕 ), så er det jo ikke fordi, vi ikke er seriøse. Det er bare vores lille værn mod virkeligheden. Og selvom jeg på mange måder ikke har helt så stort behov for mentale støttehjul, så er de altså stadigvæk ret rare at ha’ indenfor umiddelbar rækkevidde.

Fx når man (ja, ok, JEG) afbryder en virksomhedspraktik, fordi det blev meningsløst, og sidenhen finder ud af, at de mennesker, der ellers var rigtig glade for det arbejde jeg lavede for dem, af princip ikke skriver anbefalinger. Vent, hvad?! Jojo, den er god nok. Og selvom jeg egentlig ikke har lyst til at hænge nogen ud på internettet, så synes jeg at min oplevelse, som jeg helt sikkert har glemt om et år, kan bruges til at kigge på arbejdsløsheds-/udnyttelseskultur vi har. Hov, skrev jeg det? Ja, det gjorde jeg.

Jeg synes at virksomhedspraktik og løntilskud er en rigtig god idé, så længe begge parter får noget ud af det. Og da som minimum en anbefaling. Ellers kan man i hvert fald godt sidde tilbage med smagen af at blive rendt i enden af endetarmen. Da jeg var i praktik, under mit studie, vidste jeg ligesom godt at det var ubetalt. Men når vi så, efter endt eller afbrudt uddannelse, skal ind på arbejdsmarkedet, så skal vi altså lige en tur igennem arbejd-gratis-karussellen igen. Hurra for når det fungerer, ender i job og glimmerkanoner (eller -kaniner)! Der er mange måder at snige sig ind på jobmarkedet på, og det gælder absolut om at bruge A-L-L-E tricks. Jeg har endda taget et kursus i at blive heldig med vilje. Men for filan da, det kan godt sætte gyldne væsker nær kogetemperatur at være bænkevarmer til jobfesten.

Der kan nemlig godt komme sådan et panik-moment, hvor du overvejer at søge en stilling som kirketjener i Virum, fordi det jo er et job. Et ægte et af slagsen. Og dem er vi mange, der gerne vil ha’ et af. Og når man både er dygtig, pæn, klog, sjov og sød, så kan man godt sidde og pille sig lidt i håret over, HVORFOR de vælger en anden. Er der en mening med det hele? Det håber jeg.

Om ikke andet, så har jeg da en lykkekløver. Den må kunne et eller andet, hva’?

lykkekløver

Ellers ender jeg nok med at jobbe i en kaffebar. Hvis jeg da kan få en kaffetjans.

Ro på, jeg laver spas. Eller … Faktisk er jeg også seriøs. Det er ufedt at være arbejdsløs, men det kan hjælpe at lave sjov med sig selv. Og generelt bare lave rare ting hver evig eneste dag. Uanset om du har dit drømmejob eller ej. For livet er altså for kort til alt andet!

I går var jeg med en veninde i hendes kolonihave og blev helt høj af at plante planter. Se selv ⬇️

Kololiv.JPG

Den slags kan du ikke dandere dagen med, når du har et job – hvad end det er til rugbrødet, du tjener eller karrieredrømmen, du udlever. Til gengæld kan du gå i H&M og udfordre dine snap-venner til at gå printamok, som jeg gjorde i dag (hedder Funfara på yndlingsmediet. Add bare løs 😊 ).

Snapudfordring

Jeg er typen, der prøver at finde noget positivt i alle situationer og væsner. Hvis det er svært, så kan du altid køre den ind med humor.

Eller købe tulipaner.

tulipaner.JPG

Kan også anbefale at sætte Beyoncé på og danse lidt meget.

Måske du kunne ønske dig et knus af Hella Joof. Eller Tom Waits (tror han giver fantastiske knus). Det må Anders Agger næsten også gøre. Mænd i striktrøjer er vist bare generelt et hit. Jeg skulle ha’ været biolog! Eller bare læst på RUC.

Tak fordi du læste med 💘

Vi ses på internettet!

 

Advertisements

4 thoughts on “Er du alvorligker?”

 1. Kanon skrivning endnu en gang! What sker der lige for ikke at få anbefaling fra praktik !?!
  Jaja. Der må humoren træde til – er vild med din lykkekløver – for ved du hvad – jeg læste det med forkert trykfordeling og så først billedet bagefter og fattede det. Men lykke kløver var altså også lidt sjovt at vende i hovedet. Ligesom ord kløver. Men tænker det som at man vender det hele lidt rundt og ser mange vinkler på lykken, som værende en lykke kløver 😄😄😂 haha.

  Men altså en kanon omgang bogstaver igen! Love it!

 2. Jeg har haft mange praktikanter gennem årene og jeg er helt med på at virksomheden også giver noget til praktikanten, ligesom praktikanten giver noget den anden vej. Om det går lige op eller giver overskud for den ene eller den anden part er forskelligt fra gang til gang. Men jeg synes det er ualmindelig usympatisk med en virksomhed, der ikke giver en ulønnet praktikant en udtalelse med på vejen.
  Som minimum kan man da i hvert fald lave en beskrivelse af hvilke opgaver praktikanten har løst og hvem en kommende arbejdsgiver kan kontakte for en reference.

  1. Jeg er helt enig, Lotte Marie. Alt andet er i hvert fald respektløst. Det er jo en slags værdibyttehandel, når man er i praktik. Og det er jo netop meningen at hvis ikke et job, så får praktikanten noget med videre. En reference eller et skriftligt skulderklap af en art.

   Tak for din kommentar. Og rigtig god fredag til dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s