Fra optimist til pessimist og til … realist?

Pessimistkontoret_journalinneaPessimistkontoret

Skal det aldrig være hyggeligt og opbyggeligt herinde igen?

Jojo, det skal det da! Det har aldrig været meningen, journalinnea skulle ende som et rædselskabinet. Sådan ser jeg slet heller ikke bloggen, men det er klart mere de mundvigshængende livsnedslag end de løftede, jeg har delt herinde den sidste tid. Alt er bestemt ikke så sort, som det kan se ud – der har dog været nogle mørke dage, hvor mit liv har føltes mere som en tåget mose end som et eventyr. Sådan er det vist bare af og til.

Meeeen … Kan man skrive sig selv i godt humør?

Jeg tror i hvert fald det hjælper at dele. Så det har jeg gjort. Har også talt en del med mere livserfarne væsner, der mener jeg lige skal flyve op i helikopteren + give mig selv lidt tid. Og det er nok en god idé. Julie Top-Nørgaard skriver i dagens Informer, at “vi har brug for oaser af lethed”. Det tror jeg på. Om det så er en fjollet pause fra det tunge, gode venner, en gåtur ved havet, et katte-ae-break fra hverdagen, dansemeditation – hvad som helst, bare det gør dig glad. Og min blog bliver jeg, som regel, i godt humør af at skrive på. Her skal være plads til det hele. Jeg ved ikke om det er muligt at fake it ’til you make it, men jeg tænker da, det hjælper at tage imod livet med et ustoppeligt smil. Selvom det, og dét ved jeg virkelig, kan være svært at finde frem. Der er dage, hvor det er nemmere at tænke på alt det, der ikke funger, i stedet for ALT det, der gør. De dage må vi bare prøve at vende hovedet på hovedet, for at få tankerne til at vende rigtigt.

Jeg ved ikke helt, og det faktisk er så let. Et eller andet sted slap min optimisme nok op. Jeg blev pessimist. Og nu er jeg nok et sted midt i mellem de to. Jeg er faktisk ikke sikker på, at verden (eller bare vores humør) kan reddes med internetfjol, Taylor Swift og/eller lol-katte, men de er da meget søde. Skal vi gøre et forsøg? Det er jo fredag, for filan! (Og jeg har vist ikke helt mistet optimismen.)

Helt ærligt, tror jeg dog, vi skal væk fra skærmenes blå lys. Vi skal gøre noget. Ud og gå en tur. Snak med en ven. Læs en bog. Pluk blomster. Lav pandekager. Put skumfiduser i et parkometer. Læg en plan. Eller lyt til noget labert musik – fx sangen nedenfor.

Rigtig dejlig fredag til jer, fine folk. Inden længe kommer mit allerførste gæstebloggerindlæg – fra en af mine sødeste (og klogeste) venner. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s