Hej fra Danmark

Omvendt teaser: Dette indlæg er lidt langt og der er ret mange billeder.

Hvor er det knusgodt at være tilbage i andedammen! Har stadigvæk en leverpostejsmad tilgode, men har skam fået jordbærkage og frisklavet rabarberkompot med syrligtsøde øko-rabarber fra haven (+ alleryndligs-koldskål fra Thise). Uhm! En af mine forældres katte fik killinger i forgårs, og jeg er ovenpå igen over værelsessituationen i Amsterdam. Der er så stille herude på landet. Den eneste lyd er vinden, der puffer til de gamle graner og hviner om hushjørnerne. Og af og til brummer en traktor i det fjerne. Savner slet ikke byen (endnu). Går rundt og snuser havduften ind, stikker næsen i æbleblomsterne og plukker duftfriske liljekonvaller i haven. Alt er godt. Sådan føles det i hvert fald her på min 10.-dag i Danmark.

Lige i øjeblikket er jeg kattefodermester og plantepasser i mine forældres hus – det er virkelig rart-rart-rart at være helt alene. Selvom jeg med Snapchat (Funfara hedder jeg der), Instagram, Facebook og oldskool sms’er føler mig ret så tilkoblet resten af verden, så kan jeg godt mærke at det hele foregår i mit gear. I dag har jeg kun talt med katte og tomatplanter, så det bliver sikkert ganske godt at få de gamle hippier hjem igen i morgen, inden jeg bliver alt for skør (skaden er nok sket for længe siden).

At bo midt i naturen, midt i Nationalpark Thy, er slet, slet ikke dumt. Her ser jeg dagligt heste med gevir (kronhjorte), harer, skovsnegle og solnedgang, nyder lyden af et helt kor af fuglepip og fugleungekvidder, og cykler hver dag ture til havet, ved søerne eller i klitplantagen. Det er lidt underligt at vænne sig til at folk taler dansk, priser står i DKK og at æggene i supermarkedet står på køl. Ja, der er jo endda udskrevet valg! Kan godt mærke at jeg stadig er lidt rundtosset indeni. I dag gjorde jeg køkkenet rent, og havde helt svært ved at finde ud af, hvor jeg skulle starte. Så gjorde komfuret rent samtidig med at jeg støvsugede og tørrede hylder af. Kaos much. Ligesom jeg springer lidt fra bog til bog og til blad og blogs, fra serie til film. Lidt mere fokus og singletasking er vejen frem. Men hvor er det dog svært bare at vælge én ting! Jeg vil jo det hele. Af og til tænker jeg, at mit liv ville være umanerligt meget lettere, hvis jeg bare ville én ting – at sidde i Folketinget fx. Så kunne jeg skyde alt min energi ind i det. Men jeg vil jo gerne udgive mit memoir, arbejde med kommunikation og skrive lange portrætinterviews. Jeg vil gerne bo i kollektiv og ha’ mit eget køkken. Jeg vil gerne læse dén bog og samtidig dén digtsamling. Date A (eller B) og stadig ses med C. Det eneste jeg virkelig 100% vil i mit liv, er at bo med havudsigt og ha’ en langhåret hankat (+ en pladespiller). Kan jeg leve af det? Næppe.

Senere på sommeren flytter jeg tilbage i det dejligste forstadskollektiv i Vanløse, med nogle af de bedste mennesker i verden, og begynder jobsøgning i hovedstadsområdet. Så har jeg forhåbentlig lidt mere ro i knolden og et klart fokus. Skal vist til at ha’ alvorligt gang i min meditations-app igen. Og måske lukke lidt ned for alle de sociale tilkoblingskanaler.

– – –

Hvis I stadig hænger på, så kommer her en billedstorm fra mine dage i Danmark:

LodbjergGrønt indenfor og udenfor = aahhrr for øjnene.

Diptyque

Det meste overlevede flyturen. Og jeg slap afsted med 12 kgs overvægt uden at betale en eneste €-cent.

Jegvilleværeenkeogjegvilleværedigter

Hapsede lige et par bøger i lufthavnen. Og vil altså sætte øjnene i dem alle 3 på én gang!

rabarberkompot

Liljekonvaller fra haven og rabarberkompot med myntepift. Mumsfilibaba! 

æbleblomster

Æbleblomster i frugthaven. Er ked af, jeg ikke kan gengive duften for jer. #sniffehit

morgenstudmedjordbær

Startede torsdagen med en latte og årets første jordbær. Himmerigsmundfulde!

Vorupør

Har naturligvis allerede været på nogle havture. Og i bølgerne.

Huskål

Godt nok er her ikke tulipaner overalt, men mit blomsterhjerte savner intet. 

Ørum Sø

Her er heller ikke kanaler overalt (kun Æ’Kanal mellem Agger Tange og Thyborøn), men vand har jeg masser af.

havestuehæng

Får lige nu tiden til at gå med havestuehæng, tedrikkeri og magasiner. Kalder mine forældres havestue for “Sommerhuset”.

grøftekantsblomster

Med strandfund, grøftkantsblomster i en amsterdamsk loppemarkedsvase og hvidmalede træbrædder er sommerhusstemningen helt i top.

plantepasser

Weekendens vigtigste gøremål er at vande tørstige drivhusvækster og …

støbejernskomfur

holde ilden i køkkenets støbejernskomfur ved lige. Det er noget rigtig regngråt vestkystblæsevejr her, så solfangerne giver ikke helt varme nok. Ærgerligt at jeg ingen skumfiduser har!

IMG_0315

Missefar (som egentlig hedder Silvo) har luret, hvem der er fodermester. Kald mig bare kattehviskeren fra Lodbjerg.

Det var alt for nu. Næste uge byder på en Kbh-tur, vennefejring og søskendebesøg. Glæder mig!

Håber I nyder weekenden, fine internetvenner.

Advertisements

6 thoughts on “Hej fra Danmark”

  1. Velkommen hjem skønne Linnea 🙂 Det er, som altid, en sand fornøjelse at følge din finurlige rejse rundt i livet. Jeg holder nu meget af dine indlæg fra dit barndomsland, de er sådan nogle hyggespredere…

    1. Tak! Hvor er det så dejligt at høre fra dig og vide at du stadig læser med derude. Og så skønt at du kan li’ mit Thy-bloggeri. Det er jo der jeg kommer fra – uanset, hvor jeg er på vej hen. Hvordan går det med dig? Hvor er du? Et godt sted håber jeg 🙂 Og har du mon stadig kæmpelædertasken? Hjertevarmekram herfra

  2. Haha jeg vil altid have kæmpelædertasken!! Hvis den ikke var så tung, ville den også følge mig rundt hver dag, men ak den er altså ret så tung, så den bliver kun luftet, når jeg skal være ekstra smart og professionel – det er altid rart at have lidt minder fra Uni med sig rundt, når man skal ud og være voksen og professionel, det skaber ligesom en lille tryghedsbobbel, som jeg ofte bruger som voksenkrykke;) – har det rart, men kæmper lidt med det der med verden efter uni, synes det er ret så skræmmende altså 🙂

    1. Jeg fik jo aldrig svaret dig igen. Undskyld! Godt at høre lædertasken stadig bor hos dig og vækker gode uni-minder. Kender bestemt godt til det med en tryghedsboble – de er vigtige. Håber det går godt med at finde dig til rette i den virkelige verden. Var det ikke i går vi havde forelæsninger på Kasernen? Åhåh, tiden altså …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s