Søndagsopsamling

Hej rareste internetvenner,

I går vågnede jeg brat op: “Jeg bor i Amsterdam!” gik det op for mig. Er vist stadigvæk ved at vænne mig til tanken. På lørdag flytter jeg ind i pigekollektivet i Amsterdam Zuid. Dét bliver godt. Lige pt bor jeg på en sød kinesers værelse (han er en tur i Etiopien). Min første uge på job har været mægtig. Jeg har skrevet en masse, imponeret og lyttet til Marie Keys nyeste skive. Dén er god! Og det er jobbet også. Lukkede ugen ned med en taxa hjem fredag nat kl. 01. Vi har gratis Heineken fredag efter kl. 17 – så dem drak jeg nogle stykker af, mens jeg sniksnakkede med mine nye kolleger.

Her får I glimt af min uge

American Bakery AmsterdamI torsdags fejrede jeg en uge som Amsterdammer. Med kage, javist. 

DappermarktOnsdag skiftede jeg midlertidig housing (fra israeler til kineser). Dog kun et par gader væk. Egentlig har jeg hele tiden boet tæt på Dappermarkt. Og byhejrerne (kig godt efter), men har ikke tittet forbi før i går. 

Dappermarkt Bio CheeseSweet dreams are made of cheese – fra øko-køer, naturligvis.

IhavethisthingwithtilesVejret her er mildt. Det rimer som bekendt på forårsfrakke. 

FlamingosOg når solen ikke skinner, så hjælper flamingoer på humøret. Selvom jeg har ondt af dem. De burde ikke være i fangenskab her i Europa.

Sporvogn Tram AmsterdamLidt ligesom ingen kan blive i dårligt humør af balloner (eller flamingoer), så begejstres min indre sporvognsfetichist hver dag. Der er et eller andet helt fantastisk over sporvogne. Nostalgi, Østeuropa og minder om interrail med min elskede lillebror.

SingelAmsterdam er stadig pæn.

AmsterdamSelv på en søndag.

SundaySøndag (og weekenden bare) vægter jeg højt. Sover længe(re) og hiver energi ind til en ny uge. Lader hjernen holde fri. 

Bagels and BeansPostkortskrivning og kanalkiggeri ligger højt på søndagshitlisten.

Shopping Kurt Vonnegut The Inspired HomeResultater af søndagsshopperiet. Var i hele tre boghandlere – den mindste med tre etager. Det tog flere timer! Kan godt mærke, jeg higer efter mit eget sted. Finder ting, der kan tynge mig ned og få hjemlighedsfølelserne frem. 

Ellers så er jeg glad, træt og lidt forvirret. Har set gode venner og gamle studiekammerater. Været på bar, hvor der var en pub cat. Altså som i en ægte kat, der holder til på baren. Det har man her. Jeg klager ikke. Skulle mødes med mine study buddies kl. 20 på Café Kobalt. Jeg finder stedet lidt over 20.00, og op ad døren sidder en kat. Jeg åbner døren, katten løber ind og jeg følger efter. Mine venner, som jeg ikke har set siden 2012, udbryder undrende og begejstret: “You came with a cat!” Sikken entré.

Jeg lukker søndagen af med kærlige tanker til jer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s