Om at stå af julegaveræset & et lyserødt knytnæveslag

***SPOILER ALERT: Det lyder voldsommere, end det er***

I min familie er vi hoppet af julegavekarusellen. Mine forældre, søskende og jeg, har simpelthen aftalt, at vi ikke giver hinanden en eneste lillebitte minijulegave i år. Ahva? Jo, den er god nok. Det er ikke det, JULEN handler om. Vi har haft nogle slidsomme juleopgør i familien, og det betyder langt mere for os at være sammen, nyde en mavelækker middag og hinandens selskab. Det er ikke særlig tit, vi alle er samlet (og det bliver vi heller ikke denne jul), men vi samles for at ses. Give juleknus, lave konfekt (+ spise den), drikke masser af the og gå ture i den naturpæne nationalpark, vi er heldige at ha’ barndomshjem midt i. Tale længe, spille spil og udsætte hinanden for godmodige drillerier. Vi har pakket julen ud af al dens forlorne indpakning. Jeg glæder mig sådan til at opleve julemagien – også selvom der ikke er et stort træ, der bugner af gaver. Der er nemlig – for første gang – ikke-Fonfaraer med hjem til jul i det Thyske. Jul på en ny måde. Jeg er fuld af forventning.

Det betyder dog ikke, at jeg får en 100% gavefri jul. Jeg har aftalt at gaveudveksle med to veninder + familiens eneste, der stadig (på papiret) er børn, får allernådigst julegaver. Dobbeltmoralsk? Nej, egentlig ikke. Min niece og nevø er børn, og skal da opleve gavemagien for fuld firspring mens de er små. De bliver store engang, og finder nok ud af, hvad julen går ud på for dem.

pigechef

Hvad angår det lyserøde knytnæveslag, så gælder det min nieces julegave. Lyserød er en af mine yndlingsfarver (og hendes), men det betyder ikke, at jeg er en lille pige indeni, der bare gerne vil se pæn ud og lege prinsesse. Næ, jeg vil lege chef vil jeg! Synes LEGO burde søsætte et #girlbosset, lyserødt kontorsæt med pigechefer i Friends-serien. Min niece synes det er sjovt at lege butik. Nu håber jeg, at hun er frisk på at lege kontor. Har nemlig fabrikeret et pigesejt kontorsæt, med alskens lyserøde dimser, jeg selv gerne vil ha’. Udover pyntekanin med perlehalsbånd. så er det jo også vigtigt med fjerkuglepen, glansbilleder og en farvefin papirvifte, no? I får lov at læse med i julekortet til børnebanditten – måske det kan inspirere?

tøseboss

Hvordan går det med jule(gave)panikken hos jer?

 

Advertisements

3 thoughts on “Om at stå af julegaveræset & et lyserødt knytnæveslag”

 1. Hej Linnea
  Det bliver spændende med jeres gave-fri jul. Det vil jeg gerne høre om bagefter. Den der gave til din niece er da simpelthen for skøn. Sikke en gave at få 🙂
  KH Lisbet

  1. Hej Lisbeth.
   Jeg lover at skrive om, hvordan det gik med den gavefri jul 🙂 Er selv spændt på det.
   Synes også gaven blev så fin og sej. Glæder mig til at høre, hvad hun siger til ‘kontoret’ 🙂
   Rare torsdagstanker til dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s