Tanker om bloggeri & julen

Hej med jer,

Nogle gange finder jeg bloggeriet lidt meningsløst. Jeg læser dagligt blogs (også selvom jeg ikke blogger hver dag). Mange blogindlæg handler tit om nyt tøj, nye støvler, tasker, (sol)briller eller nye bolig-accessories. NYT. Heldigvis er det langt fra alle blogs eller blogindlæg, der handler om godtkøbslykke. Jeg elsker internettet, det danske blogland og den store, internationale blogosphere. Mest af alt, så fryder jeg mig over blogindlæg, der sætter lidt på spil. Hvor bloggeren tager en risici og viser en troldsplint af det personlige. Det behøver ikke at være hjertesmerte, midttyver-weltschmerz, sygdom eller død. Langtfra. Det er ikke reality eller voyeurisme, jeg hungrer efter. Men det at bloggeren faktisk har noget på hjerte. At jeg føler mig klogere, rørt eller funderende efter endt blogindlægslæsning. Lidt som efter en god bog, et fængende digt eller en dyb film. Der er for meget fnidder. Insta-moments og ligegyldigheder. Læsning, jeg ikke helt ved, hvad jeg skal bruge til. Jeg kan (stadig) godt li’ når det bliver barometerish (a la Det Elektriske Barometer).

Så hvis I synes, jeg burde skrive noget mere, så er det altså fordi jeg er blevet karrig med ligegyldighederne. No BS. Jeg har både fixet adventskrans til kollektivet, lavet juledekorationer og spist fint anrettede madder af dekorativt service, men det er reelt komplet ligegyldigt.

☆☆☆

Julen er lige om hjørnet, og selvom det er min yndlingshøjtid, så har jeg de senere år oplevet at den smukke højtid kan eksplodere dine julehjerter i småstumper på et splitsekund. Måske skal det ikke handle om de perfekte julegaver i år, men at se dine nære i øjnene og være taknemmlig for at du har dem i dit liv lige nu? Det synes jeg. Nej tak til ligegyldigheder og ja tak til nærværk.

Glædelig 1. søndag i advent.

Tak fordi du læser med. 

PS: Tina Dickow synger smuk julemusik & jeg skal på udlandseventyr i 2015.

Advertisements

2 thoughts on “Tanker om bloggeri & julen”

 1. Hej Linnea
  Jeg har ikke besøgt din blog før og er et andet sted i livet end dig (42 år) men jeg faldt over dit indlæg her og vil bare sige, at jeg er fuldstændig enig.
  Det her synes jeg er rigtig godt formuleret: “Mest af alt, så fryder jeg mig over blogindlæg, der sætter lidt på spil. Hvor bloggeren tager en risici og viser en troldsplint af det personlige”.
  Jeg spejder efter den slags blog overalt – og du lyder som en af dem, der kan skrive på den måde. Så det vil jeg bare opmuntre dig til at gøre! 🙂

  Jeg er ikke typen der smider om mig med links til min egen blog, men jeg har faktisk lyst til at “vise” dig de her to:
  livsglimt.blogspot.dk/2014/11/sarbarhed-og-mod
  livsglimt.blogspot.dk/2014/12/tanker-om-jul

  Kh Lisbet

  1. Hej Lisbeth,

   Velkommen til 🙂

   Tak for din opmuntring! Den sætter jeg stor pris på. Virkelig. Lover at der nok skal komme mere af samme slags. Og hvor er det godt at høre, jeg ikke er ene om at glædes over den slags blogindlæg. Så tak fordi at du lige gav mig et par links. Er af og til stødt på dine kommentarer ude i blogland, men har faktisk aldrig besøgt din blog. Det vil jeg til at gøre fast.

   Varme tanker,
   Linnea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s