Sommermad med soja

For noget tid siden blev jeg inviteret til at deltage i en opskriftskonkurrence med Kikkoman (dem med sojaen, I ved) og Lahme. Og eventyrlysten som jeg er, takkede jeg selvfølgelig ja.

Så her får I tips til, hvordan I kan bruge soja i dansk-asiatisk fusionskøkken a la Linnea. Jeg har kreeret en salathovedret og en dessert (selvfølgelig!).

Salat med sojamarinerede jordbær, asparges og stegte hummerhaler 

Kikkoman konkurrence

4 pers.

Kikkomans Less Salt soja // 2 bk danske jordbær // 1 bt friske, danske asparges // 300 gr hummerhaler (optøede el. friske, gerne fra Læsø)// 1 hoved romainesalat // 100 gr cremet salatost // 1 spsk sesamfrø // 2 ps pinjekerner // 2 spsk sukker // 1 spsk honning

Fremgangsmåde:

Skyl og skær jordbærene i kvarte. Put dem i en skål og hæld rigeligt med soja over. Smelt honning og 2 spsk soja på en pande. Når det er en flydende, ensartet masse, hæld da hummerhalerne på panden og tilsæt sesamfrø. Steg hummerhalerne til væden er forsvundet.  Damp aspargesene og lad dem køle af. Smelt sukkeret på en pande. Når det er flydende, hæld da pinjekernerne ud på panden og rist dem, til de bliver gyldenbrune.  Skyl og findel salaten. Put den i en skål. Skær aspargesene i tynde skiver og fordel dem over salaten. Smuldr salatosten over. Tilsæt hummerhalerne. Hæld jordbærrene over og tilsæt til sidst pinjekernerne. Et voila!

sojamarinerede jordbær

Vanilleis med soja/saltlakrids-swirl og hyldeblomster

Kikkoman All Purpose

4 pers.

1 l lækker vanilleis // 2 spsk Kikkoman All-Purpose soja // 3 spsk honning // 3 tsk Johan Bülow lakridspulver // 1 tsk Læsøsalt // hyldeblomster fra haven

Fremgangsmåde:

Put honning, soja og lakridspulver i en gryde og giv det et opkog. Sluk for varmen og tilsæt saltet. Lad massen køle af i køleskabet. Når den har nået en tyktflydende, karamelagtig konsistens, portionsanrettes isen og soja/saltlakridssirupen hældes over. Pyntes med hyldeblomster og nydes i godt selskab.

Soja swirl

I skal være velkommen til at gøre mig kunsten efter. Mine medkollektivister var i hvert fald glade for søndagsmiddagen i dag. Tak til Lahme og Kikkoman for sponsorat af sojaprodukter. Og husk: soja er et glimragende alternativ til salt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s