Om ærlighed, virkelighedens Frances Ha & livets selvmål

Noget af det, jeg i den grad fascinerers af (på blogs og i bøger) er ærlighed. Kan huske da, jeg for en del år siden læste yndlingsbogen Eat, Pray, Love og ikke kun forelskede mig hovedkulds i livsfortællingen, men også i Liz Gilbert. Hendes ærlighed i fortællingen ramte mig, lige inden den bølge af ærlighed, der strømmede ud af blogland ikke mange år senere. Jeg har haft det svært med ærlighed, ikke fordi at jeg er løgnagtig, men fordi jeg synes det er svært at lukke andre ind i mine problemer. Måske fordi jeg er en kende perfektionistisk og tit leger “alt er godt”. Det er jo virkelig dumt, måske også især når man har en blog – for det er jo om noget ærlighedens medie. Eller i hvert fald et medie, hvor læseren kommer rigtig tæt på.

Jeg kan virkelig godt li’ ærligheden, og mange af de bloggere jeg trofast følger med hos, er nogle rare (unge) damer, der også inviterer læseren med indenfor i problemerne. Jeg ved dog ikke helt om jeg er klar til at breake mine bad news. Sagen er den, at jeg i fredags erfarede noget ikke særligt juhu-agtigt. Jeg har grædt, spist rimelig mængder chokolade, lidt kage og et par is. Men lige lidt hjælper det. Føler at jeg har scoret selvmål på livets hjemmebane. Og at mit liv nemt kunne ligge til grund for filmen Frances Ha. Må vist indse at Linnea fumler lidt rundt endnu og slippe glansbilledet om at jeg er sådan en, der har styr på livet. Tror jeg må erhverve mig Kunsten at lede sig selv, gi’ mig selv plads til at være lidt Bridget/Nynne/Frances. Blive nærværende i mit eget liv, og acceptere at livet nogle gange byder på personlig indvikling snarere end udvikling (og bare rolig, det er ikke så, grelt at vi snakker personlig afvikling).

“ØØØØVVV” og “DUUUUUUUUUMT,” og “RØV!” er blandt nogle af de ting, jeg har lyst til at råbe. Jeg er derfor i øjeblikket lidt sommerdeprimeret, men ved jo godt at den slags heldigvis ikke holder. For selvom jeg synes fremtiden lettere uoverskuelig lige pt, så ved jeg jo, at det hele nok skal gå, og at mit liv bliver meget smukkere end jeg nogensinde har drømt om. Også selvom jeg havde en plan om at være selvkørende som 26-årig (hvilket jeg sådan set stadig har 16 måneder og 11 dage til). Og er der ikke noget om, at modgang giver et dybere blik indadtil? Og at “haunted creatures are the most beautiful”?

Linnea journalinnea

Lad os bare sige det.

Heldigvis tog Ostefeen (min smukke, norskboende søster) myseost med til mig, da hun kom på besøg. Og ostemadder hjælper som bekendt på alt.

myseost

Håber I har jer en skøn pinse. Mandagskrammer fra en, der godt kunne bruge 1000 igen.

Advertisements

7 thoughts on “Om ærlighed, virkelighedens Frances Ha & livets selvmål”

 1. Hey smukke L, gir’ dig lige først og fremmest en computerkrammer…ja, ja jeg krammer stadig….så nu trækker jeg mig akavet væk, mens jeg har svært ved at se dig i øjnene, selvom jeg egentlig gerne vil, altså se dig i øjnene…nu tager jeg mig sammen kigger dig dybt ind i dine smukke øjne, trækker vejret, og viser min (K)ærlighed, ved at mine dig om en sen aften, dagen før afleveringen, hvor du snakkede mig til ro, bad mig tage et lille glas billig rødvin, og sætte mig ned og skrive, det skulle jo nok gå alt sammen! Du reddede min aften, nat og ikke mindst min opgave, og selvom det ikke var mit bedste jeg gjorde, så var det jo alligevel det bedste jeg kunne gøre lige der, i det tidsrum, hvor så meget andet fyldte så uendeligt meget…jeg ville ønske, jeg kunne gi’ dig en ægte krammer, og fortælle dig hvor fantastisk jeg synes du er, uanset hvad, hvornår og hvordan, jeg ville ønske, jeg kunne drikke ti glas billig vin med dig, mens vi kluklo og fuldetudede over livet i alt dets glans, det kan jeg ikke lige nu, men måske engang…indtil da skal du vide, at du giver så meget, du fortjener så meget og, ikke mindst – sagt fra mit lidt vise (læs: bedrevidende) ældre hjørne, det skal nok gå, du er ung endnu, ingen grund til at forhaste sig, nyd rejsen mens du er på den osv. osv. Alt godt kommer til den der arbejder for det, og det gør du ved Gud, kys, kram og mega meget kærlighed herfra, det skal nok gå 😉
  Og ps. Tak for den fine blog, jeg elsker at følge med.
  Kæmpe knus og kærlighedstanker herfra

 2. Åhr Janne! Hvor er du bare skøn.
  Tak for krammer, kærlighed og de fine, fine ord. Du varmer mit fortumlede hjerte 🙂 Tak for at du tog dig tid til at skrive sådan en dejlig, lang og rar kommentar. Så med dine viise ord, vil jeg se at nyde rejsen. Og selvtak for blog – det er så herligt at du læser med 🙂 Var et kort øjeblik ved at opgive ævred med bloggen her, men den er jo heldigvis netop en af de ting, der altid gør mig i godt humør.

 3. Søde du! Jeg sender dig masser af cyberknus og tanker. Jeg er sikker på du nok skal lande på benene – livet er fuld af overraskelser, både gode og dårlige, det ved du at JEG har oplevet for nylig! Du er stærkere end du selv aner og jeg er sikker på at du har masser af støtte at hente hos venner og familie 💕

  stort kram!

  1. Åhr Maria, hvor er du dog dejlig! Tak for dine knus og tanker – de går rent ind 🙂 Jeg lander jo nok på benene, og er lige så stille på vej til det. Søde venner, familie og ikke mindst fantastiske læsere hjælper virkelig meget! Håber det går meget bedre hos dig? Kæmpe kram & cyperkærlighed tilbage.

   1. Det er efter hånden en lang, træls og speget sag hos mig – men jeg krydser mine fingre for at jeg modtager gode nyheder imorgen KL 12! 👍😊
    min far sagde til mig igår: du er 3 gange så stærk som din mor tror og 10 gange så stærk som du selv tror! Så fat mod søde 😊
    men, sommetider så er “Fucking Lort” bare det pæneste man kan sige 😚

 4. De gode nyheder ramte mig!! 😊👍😃
  og fik lige endnu flere oveni hatten ved samme lejlighed! 😊
  Håber dit humør er vendt lidt også? Selvom jeg stadig ikke har fanget hvad der er sket… ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s