Lørdagslækkerier: Læsø-længsel

Idag gør jeg noget lidt forbudt – jeg længes efter en tid, der engang var. Og hiver jer med ind i det. Egentlig abonnerer jeg på tanken om at man skal være til stede lige NU, og ikke fortabe sig i fortiden. Men i guder, hvor jeg lige pludselig fik Ønskeøkuller. Som i jeg-vil-derover-nuuuu. Det var uden tvivl det bedste jeg gjorde for mig selv i 2013. At flytte til Læsø i nogle måneder og arbejde, mens jeg lavede indledende manøvrer til specialet. Hvis I aldrig har været der, så synes jeg I skal overveje det. Meget kraftigt endda. Der er simpelthen SÅ dejligt (og meget, meget mere nuanceret end den ø, I så i DRs konceptfattige Læsø kalder) Nuvel, jeg har ikke været på særlig mange danske småøer, men jeg tror at den der øtmosfære er noget, du kan opleve i forskellige variationer på de små øer i kongeriget. Der er meget ved Læsø jeg længes efter. Naturen, maden, de søde øboer, arbejdet, stemningen, kroen, spakirken og mine øvenner (og alle de mange dejlige turister jeg mødte). Så, træk vejret dybt ind, læn jer godt tilbage og nyyyyyd billedstormen her.

20130812-184751.jpgFor at komme til Læsø, så skal man (med mindre man har egen båd eller fly(ver), med færge fra Frederikshavn. Det tager 1,5 time og der er bl.a. børneboldland, fjernsynsstue, lounge, bistro/kioller og selvfølgelig tagdæk. Jeg læser gerne, ser et par afsnit tv-serie og drikker en kop kaffe på overfarten. Eller tager en skraber på dækket, hvis vejret er til det.

udsigt Havnebakken Læsø

Burger Havnebakken LæsøSavner sol, sommer, søskendehygge, hotelalfning og øens bedste burger (fås her). Iblandet mine brødres skønsang til den her.

cykeltur læsø

Læsø Islandsk Hest Ridning

Læsøstilen

roser Læsø natur

Læsø Idyl
Grøftekantsblomster Læsø

Hyldekærester

Minder om hjemmefjol, stearinlyshygge, (fyraftens)cykelture, blomsterplukning, gåture, lillebitteislandskhesteridning, badning i bølgeskvulp, hyldekæresterier og solslikning varmer mit specialetrætte hjerte.

Linnea august LæsøJeg havde solstrejf i håret og på huden. Aaah!

Hotel Nygaard Læsø ApSHotel Nygaard Læsø

Hotel Nygaard Læsø RegentparretJeg arbejdede på øens smukkeste hotel (det her), og tog maaaange billeder af det. Mødte en masse skønne hotelgæster. Var bl.a. med til at servere til regentparrets officielle besøg på Læsø.

Carlsens Hotel krostuen

Carlsens Hotel

Læsø Salt

Og når mørket faldt på, og jeg fik fri, foregik fyraften i krostuen på Carlsens (eller på øens disko i højsæsonen). Øl betales med helt særlig valuta, tequila indtages med Læsøsalt, bien sûr, og der er en jukebox(!!!), hvor en 20’er giver 10 sange. Husker en episk aften, der lød sådan her, involverede en ægte svensker, og dans på bordene.

***

Ses vi på Ønskeøen til sommer?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s