En kage er en kage er en kage

Hej med dig,

Tak fordi at du læser med her idag. Det er jeg mægtig glad for.

Gertrude Stein har nok så famøst udtalt sig om roser, men idag handler det om noget så forbudt som kager. For, hvor nogle piger kategoriseres som hestepiger, så er jeg en kagepige. Om de skal bages eller spises, så er jeg helt pjattet med kagerier.

Hvad er det første I tænker på, når I hører ordet kage?

Ordet ‘kage’, rummer så mange minder. Mest af alt, tænker jeg nok ‘hjem’ eller ‘familie’, når jeg tænker på kage. Men der var også kagen fra klassens time i folkeren. Den der chokoladekage (der i virkeligheden indeholdt kakao) og var med tyk hvid glasur og krymmel. Som også blev spist på spejderlejre. Så var der krydderkagen med kaffeglasur, som minder mig om en nær barndomsveninde. Vandbakkelseskagemanden til børnefødselsdagene. Hvor vi skreg, når halsen blev skåret over. Den grønne giftkage. Bedstefars skæg. Drømmekage fra Brovst (min lillebror og jeg listede os ned i køkkenet, når vi ikke kunne sove, og lavede kokostoppingen, og guffede det i os med et glas mælk til). Brunsviger. Eller søndagskræs, med havregrynskagebunde, flødeskum og mørk chokolade, når min mor virkelig flottede sig. Eller min fars sirupslagkage med smørcreme, som var er fast inventar til fødselsdage i familien. Blødende chokoladekager, squashkager, gulerodskager. Svinkløvs valnøddelagkage. Min eks-ekskærestes tiramisu. Min egen lime pie. Perchs smørbagte scones. Min sunde venindes dadelbrownie.

Det er ret utroligt, hvad kager kan. De minder, der ligger i smag og dufte. Følelsen af at komme hjem, og blive mødt af en duftmur af kagebag, der sirligt sniger sig ind i næseborene, og gør en lidt varmere indeni.

Sirupskage

Fik I lyst til kage? Det er søndag, så hvorfor ikk? 

Ha’ en dejlig (kage)dag.

Advertisements

2 thoughts on “En kage er en kage er en kage”

  1. Mmm. Ja! Kage ❤ Dit indlæg betyder nu, at jeg har vanvittig lyst til kage! Heldigvis har jeg en glutenfri fastelavns bolle (det er jo også kage) Ude i fryseren. HAPS!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s