Slow Love

Hej med jer,

I den anden ende af Danmark er der modeuge. Den er ikke til at komme udenom som bloglandsindbygger og instagramafhængig. Jeg er dog ikke modeblogger, og tror jeg ville føle mig håbløst udenfor til det cirkus, hvis jeg en dag kom med. Som æstet og måske også fordi jeg er af hunkøn og har hang til lækre sager, så er jeg dog ikke helt ligeglad med mode. Sidder i bloggende stund i gråt uldjoggingsæt fra Isabel Marant pour H&M-kollektionen, og ejer da både Marc Jacobs- og Mulberry-mums.  Og et par Acne-tørklæder og diverse Ganni-godter. Men jeg er nok mere typen, der blogger om bøger end mode.

Idag skal det ikke handle om nogen af delene, men om livet på landet. Elsker bylivet, og har nydt godt af det i både Aarhus og Hamborg, hvor jeg har boet. Indtil jeg var 15 og folkeskolefærdig, boede jeg langt ude på landet (hvor langt væk, kan I læse her). Lige så meget som bymusen i mig elsker at danse på borde, caféhygge og tage i biografen, så bor landmusen stadig i mig. For på landet går livet lidt langsommere. Der er plads til at rode i bag- eller forhaven (begge dele, faktisk), råbe højt, ikke brug for gardiner til at lukke gadelyset (eller naboernes blikke) ude. Vinden og havets brusen stemmer sindet. Kattene er glatte og søde, bor ude og fanger fugle og mus. Ingen er i tvivl om, hvad ræven siger, og kender dyrespor og træsorter fra hinanden. Man kan være heldig at spotte en ørn, og ved at musvågen kan finde på at stjæle kattekilllinger. Og at der findes to slags slanger i Danmark. En giftig og en ikke-giftig. Flåter (eller tæger) er virkelig ulækre, men svære at komme udenom om sommeren. Hvis ambulancen kommer med udrykning, så gibber det i en, for det er rimeligvis en man kender. Sommerhuse og gårde ligger drysset ud over landet, og gør på fineste vis søde Københavnersnuder og Lodbjerggensere til naboer om sommeren. Vesterhavet er vel farligt, men man kan sagtens lære at svømme i det. Jeg kunne helt sikkert blive ved med at fortælle udkantseventyr fra Langbortistan, men I får lidt at se på i stedet for.

Mark Nationalpark ThyMarken strækker sig ned af en bakke, afbrydes af en bæk, hvorefter skov og klitter fortsætter til ud til havet.

Gran Vestenvind ThyVinden kommer fra vest og dresserer trætoppene.

BusskurEngang ventede en børneflok på skolebussen her. Det var bedst at stå i læ helt inderst i hjørnet.

GranGran og fyrretræer er ikke kun julefornøjelser, men en del af hverdagen.

FyrretræOg tit af den vejrbidte slags.

GranlyHyggeligt sommerhus i skovbrynet. Granly hedder det meget passende.

Det Gule HusAndre sommerhusejere er ikke så opfindsomme med navngivningen.

RævCivilasitionen slipper helt sit greb, når man følger efter en ræv på rov.

HejresporOg støder på hejrespor i sneen.

RundballerMen man kan hurtigt komme tilbage til virkeligheden igen.

Servicemeddelelse: Tror desværre ikke, der er nogle huse til salg her i øjeblikket. 

Ha’ en glimrende onsdag.

PS: Hvis I har lyst til at læse om livet i lavt gear, så forkæl jer selv med den her (eller læs med her).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s