Tiden uden internet

tiden uden internet

Hej kære internetvenner,

Her er lørdagens lommefilosofiske indspark.

Jeg var i familie med en sej dame, der blev hele 101 år gammel. Hun blev født i 1909 og hed Agnes. Jeg var meget fascineret af, at hun kunne fortælle om den første gang en flyvemaskine fløj over familiens gård. At hun huskede det som noget specielt. Hvordan den længe brummede. Agnes og hendes søskende kunne ikke forstå hvad det var for noget, der lød sådan. Hun kunne huske tiden før TV, fjernvarme og telefon. Da hun boede i Aarhus var Skejby en mark. Nu er det et forstadsområde. Der var ingen bunkers på stranden, og Lodbjerg Klitplantage var endnu ikke plantet.

Jeg har tit tænkt at hun havde levet i en spændende tid, og at jeg aldrig kommer til at fortælle mine efterkommere om fantastiske opfindelser, der påvirkede dagliglivet i ligeså stor grad. Eller store historiske begivenheder. Men så kom jeg i tanke om at jeg kan huske tiden før internettet. Fastnet og fax var det store dengang. Der var ingen youtubevideoer. Jeg var meget optaget af mine Løvernes konge-gamachaer og at klatre i træer, og jeg legede meget med min leopardbamse, Pardus. Vi havde ikke noget fjernsyn (ej heller nu), så “læste” flittigt tegneserier og hørte lydbøger – begge dele fra det lokale bibliotek. Specielt Elverfolket elskede jeg. Og inden frikvarterene blev brugt på at chatte og spille Mujafa (kan huske, hvordan mig og min bff løb til computerlokalet, for at få en pc, og helst ved siden af ham der den søde fra 8.) spillede vi Olga og et eller andet spil med en, der skulle fodres med grøntsager og andet sundt, men som jeg altid kom til at gi’ slik og pomfritter. Kan også huske tiden inden mobiltelefoner (og smartphones). Og inden blogs. Faktisk lever vi i en ret så interessant tid jo. Det kan man godt glemme engang i mellem.

Hvad husker I fra tiden uden internet?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s