Glæden ved smukke bøger

Linneabog

Vi skal langt tilbage i tiden. Faktisk hele 25+lidt år. Der blev jeg nemlig født. Min mor fik en bog i barselsgave af sin søster, og med den fik jeg mit navn. Måske var det allerede der, min indre bogæstet (og blomsterlover) blev vakt til live? Jeg synes i hvert fald, livet er for kort til grimme bøger. Og ja, jeg ved godt at man ikke skal dømme en bog på dens omslag, men hvorfor købe grimme bøger, når der findes flotte?

Jeg kan sagtens finde på at købe brugte bøger, bare for at få fingrene i den helt rigtige udgave (Alibris er gode til den slags). Jeg bestiller tit bøger hjem fra USA, bare fordi den amerikanske udgave er pænere end den europæiske. Og så er jeg så heldig at kende en, der er medlem af bogklubben Folio Society, som laver dødsmukke bogdrømme. Jeg har bl.a. The Picture of Dorian Gray, Midnights Children, Mrs. Dalloway og The Lord of the Rings (illustreret af Dronningen herself) derfra.

Her er nogle glimt fra mit skatkammer af boggodter. Allerførst yndlingsforfatteren Elizabeth Gilberts nyeste bogbaby. Fik bestilt den originale udgave hjem til boghandlen i Aarhus (den amerikanske, hvis nogen er i tvivl. Gilbert holdt en Facebook-afstemning om, hvordan omslaget skulle se ud). Siderne er i lækkert, tykt papir, og smudsomslaget er så yndefuldt lavet. Selvom den er spritny, så ser den gammel ud. Glæder mig til at begrave mig i den.

Signature of All Things GilbertSignature of All ThingsSOAT dust jacket

Så er der et par brugte bogfund. Den ene fra genner, den anden fra Alibris. Ariel er ny og Faber and Fabers fine, fine udgave fra førnævnte (yndlings)boghandel.

Suzanne Brøgger Sylvia Plath Backwards in High Heels

Franzens Freedom er igen en amerikansk udgave (MEGET pænere end den europæiske og danske) fra boghandlen. Mrs. Dalloway er fra Folio Society. Seriøst pæne bøger jo (der altid kommer i en papæske i matchende farve).

Mrs Dalloway Freedom Franzen

Til slut er der vaskeægte bogfryd i paperbackformat. Penguin USA har fået Jillian Tamaki til at brodere omslaget til Austens Emma (og andre klassikere i serien Penguin Threads). Hvor fint er det ikke lige? Både forside, bagside, og som I kan se, så er broderiets bagside trykt indvendig på omslaget. I die! Glem alt om Alexander Wang-tasker, Céline-slippers og Isabel Marant-skjorter. Det her er simpelthen genialt. Bogbegejstringen vil ingen ende ta’.

Jane Austen Emma Jillian TamakiPenguin Threads EmmaPenguin Threads

Håber I hygger indenfor i denne sibiriske januarfrost. Det er jo bogvejr. 

Hvis I også er bogfans, og gerne vil høre om bøger på stribe, så synes jeg I skal tjekke denne blog ud. Meget apropos coverart, så er der et dagsfriskt indlæg næsten om det.

Ha’ en skøn aften.

Advertisements

3 thoughts on “Glæden ved smukke bøger”

    1. Selvfølgelig har det det. Men en dårlig bog bliver aldrig bedre af at være pæn. Emma er fantastisk flot. Man kan ikke rigtig se det, men trykket er lavet sådan at broderiet buler lidt ud. Er så glad for den er min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s