Top of the Lake

topopthelakejamie

TOP OF THE LAKE

topofthelake

Tui

Hvis du er så heldig af være eksamensfri, eller måske bare trænger til at se en fabelagtig krimiserie, lidt a la Twin Peaks og Winter’s Bone, så skal du ta’ at se Top of the Lake.

En forfriskende og velskrevet miniserie på syv afsnit, der som første TV-serie nogensinde, blev vist på Sundance Film Festival sidste år (klart plus i min indie-lover bog). Elisabeth Moss (yndlings-Peggy fra Mad Men og præsidentdatter i The West Wing) spiller seriens hovedperson og efterforsker Robin Griffin. Hun minder lidt om vores alle sammens Sarah Lund – har lidt kuk i det med mænnerne, noget med sin mor og går meget i det samme tøj. Serien er filmet i New Zealand, og bringer rigeligt landskabsøjenguf og grumme, grumme udkantsskæbner. Bagsiden af paradis, virkelig.

Og så er der lidt skøre elementer som i Twin Peaks. GJ, leder af et kvindekollektiv, der bor i containere, minder mig om the Log Lady. En lokal kokainfyrste. Mørkt vand. Slænget på den lokale bar. Vild natur. En mand, der altid går i bare tær. Maorier. Motorcykelbanditter. Seje kvinder i alle aldre. Godt med spænding, samt en smuk og rørende fortælling om børn, der holder sammen. Til det sidste.

Ta’ at se den. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s